1. Hjem
  2. Danmark neste
Danmark neste - headerbilde

Danmark neste

Vandretur langs havet mellom Spornes og Bjellandstrand

Bølgene danser lett oppover svaberet og solen ligger lavt på himmelen. En kjølig høstdag i Arendal kan by på flott lys og frisk luft i havgapet på Hove.

Turen følger svabergene på utsiden av Tromøy fra Spornes til Bjellandstrand. Her er det mange flotte formasjoner, renner og groper underveis. Turen krysser på denne strekningen tre til fire korte partier med rullestein. Start på Spornes og velg en vei mot Bjellandstrand. Når du kommer frem til Bjellandstranda følger du veien opp til gården. Herfra går turen videre langs veien mot Lisletta. Ta av til venstre ved Lia og følg gang- og sykkelveien mot Tromøy kirke. Fortsett forbi kirken og videre langs veien til venstre mot Spornes. 

Båter på Spornes.JPG

Praktisk informasjon: Parkeringsmulighet på Spornes og ved Bjellandstrand. Turen følger svaberg ut mot havet. Ikke merket sti. Kart for turen: Turkart Arendal

 

Arendal kommune

Navnet Arendal dukker opp første gang i skriftlige kilder i 1528. Den første dokumentasjon av fast bosetning er fra begynnelsen av 1600- tallet. Det var utviklingen av sjøfarten som i stor grad ga grobunn for økonomisk vekst i Arendal. Arendal er som mange av de andre byene langs sørlandskysten best profilert sommerstid.

 
Allemannsretten sikrer alle i Norge fri tilgang til naturen. Allemannsretten gjelder i utmark. Allemannsretten gjelder ikke på innmark. Les mer på www.miljodirektoratet.no