Skiløyper Skiløyper

Skiløyper

 

4-Skigåing POS H 10M 20130421

 

 

Dersom du har andre tips tar vi gjerne imot det. Bruk kontaktskjemaet du finner under menyen til venstre.

 

Område

 

Føreforhold Kart Bilder

Arendal - Rygene

2,6 km lyssatt løype som kjøres opp av Rygene IL. Løypa starter ved idrettsplassen på Rykene, der det også er parkering. Ved løypa finner du også skileik-anlegg med hoppbakker, akebakke, snøbrettløype og hinderløype.  

header_Facebook1  

Arendal - Birkenlund

4,4 km lyssatt løype. Driftes og kjøres opp av Arendal kommune. Fra lysløypa kan man også følge flere stier inn på Østkantløypa og Molandsløypa, og videre over til Granestua. 

header_Facebook1  

Arendal - Asdal

2,2 km lyssatt løype. Driftes og kjøres opp av Arendal kommune. Parkering ved skolen. 

header_Facebook1  

Arendal - Tjenna

2,5 km lyssatt løype. Driftes av Trauma IF. Kjøres foreløpig opp sporadisk når forholdene ligger til rette for det. Her er det også hoppbakke og akebakke. Parkeringsplass ved Tjenna. 

header_Facebook1  

Arendal - Sandnes/Østre Tromøy

1,8 km lang lyssatt løype. Kjøres opp av Østre Tromøy Trim og Idrettklubb. Løypa er akkurat flat nok til at den passer godt for små barn som skal lære seg å gå på ski.

header_Facebook1    

Arendal - Granestua

Populært turområde med flere løyper med varierende lengder. Innfallsportene ved Granestua, Gullknapp (Froland) og Tveiten går rett til løype som er preparert med løypemaskin. Fra Myra er løypa kjørt opp med scooter. Løypene kjøres opp av IK Grane. Ved Granestua er det stor parkeringsplass og salg av mat og drikke i utfartshelgene.

 

header_Facebook1  

Froland - Kringla

4,5 km lyssatt løype som går delvis gjennom skiskyteanlegg. Løypene kjøres opp av Froland idrettslag ved Skiskyttergruppa når forholdene ligger til rette for det. 

   

Froland - Jomås

Totalt 1,5 mil med oppkjørte løyper, fordelt på sløyfer med varierende lengder. Løypene kjøres opp av Jomås løypelag som er en undergruppe av Jomås grendelag. Merket parkering med plass til rundt 60 biler ved Jomås grendehus.

     

Froland - Mykland skole

1,3 km lyssatt løype. Kjøres opp av Mykland IL når det er nok snø. Muligheter for parkering ved skolen. 

   

Froland - Bøylestad

Stort løypenett med ulike lengder ved Bøylestad/Gauperå området. Kjøres opp av Gauperå løypelag. Begrenset med parkeringsplass.

Gauperaa    

Froland - Voreheia

Skiløypa er uten lys og kjøres opp med to spor av Mykland IL. 

   

Froland - Øynaheia

Populært og snøsikkert turområde. Ulike lengder. Kjøres opp med løypemaskin til både skøytespor og klassiske spor. Stor parkeringsplass ved både Øynastua (Froland) og Toplandsheia (Birkenes). Husk penger til parkeringsavgift. 

Bilde

Froland - Himmelsyna

Flott og stort turområde som rekker over kommunene Froland, Evje og Hornnes, Birkenes og Bygland. Flere løyper med varierende lengder, totalt 100 km. Løypene kjøres opp av Otra IL fra Gautestad-siden, og av grunneier fra Førevatn-siden. Det finnes også flere innfallsporter til området som kjøres opp sporadisk av grunneiere. Løypene er ikke lyssatt.

 

Bilde

Gjerstad - Fiane

2,5 km lang lyssatt løype. Kjøres opp av Gjerstad IL når det er nok snø, med scooter og sporlegger. 

Header_gjerstadil  

Gjerstad - Kleivvann

Flott turområde med flere løyper med varierende lengder (5, 9 og 12 km). Gjerstad IL kjører opp området med løypemaskin, som lager både klassiske spor og skøytespor. Løypene er ikke lyssatt. Stor parkeringsplass ved Kleivvann. Husk 20 kroner til vegavgift. 

Bilde

Gjerstad - Gryting

Runde på ca. 4 km. Kjøres opp når det er snø nok. Ikke lyssatte løyper. 

Header_gjerstadil  

Gjerstad - Prestegårdsjordene

Prepareres i forbindelse med skoleaktiviteter, eller sporadisk.

 

Header_gjerstadil  

Grimstad - Dømmesmoen

Ca. 4 km lyssatt løype kjøres opp med både klassisk spor og skøytespor av IL Imås. I tillegg kjøres det opp løype mot Fjæreheia som ikke er lyssatt. Denne kjøres opp fra Dømmesmoen over Bråstadheia, via den gamle jernbanelinja, opp i Fjæreheia og en rundtur rundt Kollen. Hele turen er ca. 12 km. Her blir det kun kjørt med scooter (klassisk spor). 

Header_imaas Bilde

Grimstad - Fevik

4 km lang lyssatt løype. Klassiske spor kjøres opp av IL Express når forholdene ligger til rette for det. Parkering ved Huselandstjenn. 

   

Grimstad - Stalleland

Lyssatt løype på en drøy kilometer. I tillegg kjøres det opp 1,5 km lang løype mot Knabevannet. Når isen er trygg og det er nok snø blir det kjørt opp løype til Grunnvasslia som ligger ca. 5 km fra Stalleland. Løypa kjøres opp med scooter (klassiske spor) av IL Imås.

 

Header_imaas Bilde

Nissedal - Nissedal

Lysløype i Nissedal. Her er skigruppa i Nissedal IL aktive, og arrangerer konkurranser og treninger.

     

Nissedal - Treungen

Lysløype i Treungen med gapahuk som er åpen for alle.

     

Nissedal - Felle

Stort og variert løypenett som kjøres opp av Felle løypelag. Omlag 45 km med oppkjørte løyper på Havrefjell, Vedlausfjell og Løytesdalen. 

Felle    

Nissedal - Kyrkjebygdheia

Stort løypenett i hyttefelt ovenfor Kyrkjebygda. 

Skisporet    

Nissedal - Gautefall

Selv om selve skibakken på Gautefall ligger i Drangedal, går en stor del av langrennsløypene over kommunegrensa til Nissdal.

 

Skisporet    

Risør - Søndeled

2,5 km lang lyssatt løype, og en 5,5 km løype uten lys. Kjøres opp med løypemaskin av Idun IL når det er nok snø. 

Header_Idun FS_firklver  

Risør - Hope

Lyssatt løype ved skolen. Kjøres opp når forholdene ligger til rette for det. Parkeringsplass ved skolen.

  FS_firklver  

Risør - Bromsmyr

10 km tur retur. Løypa kjøres opp av Risør Ski og Skøyteklubb på en skogsbilvei. Løypa er ikke lyssatt. Start ved veien mot Laget, ca. 1 km fra Bossvika. Lommer for parkering langs veien. 

 

Risr_Ski FS_firklver  

Tvedestrand - Nes Verk

Totalt 5 km med skiløype der 2 km er lyssatt. Dersom det er nok snø utvides løypa til 10 km. Kjøres opp på golfbanen på Nes Verk av Arendal og Omegn Golfklubb. 

  FS_firklver Bilde

Tvedestrand - Laget

Liten lysløypes om ligger litt sør for Laget kapell.

  FS_firklver  

Tvedestrand - Lyngmyr

Fra Lyngmyr kjøres det opp løype til Feltstykket, Fagermyr via Fagerhei, Østerå og Lyngmyr. Lengde 12 eller 16 km. Her kjøres løype ukentlig ved snøfall og løypa er meget populær lokalt.

  FS_firklver  

Tvedestrand - Gjeving

Skiløypenettet på Gjeving kjøres opp på vannene når isen er trygg. Sporene kjøres opp med scooter. 

 

 

  FS_firklver  

Vegårshei - Idrettsanlegget

Større skianlegg med slalåmbakke og hoppbakke. Mindre lyssatt løype og flere lengre løyper uten lys. Prepareres med både skøytespor og klassiske spor. Drives av Vegårshei ski og aktivitetssenter. Parkering ved senteret/flerbrukshallen. 

Header_Vegrshei Bilde

Vegårshei - Mo

Ikke lyssatt løype som starter i Vegårshei og ender i Vedlausfjell (Nissedal).

 

   

Åmli - Dølemo

Lyssatt løype på ca. 1,5 km. Kjøres opp av Dølemo IL når det er føre til det. Det er også akebakke og gapahuk i området. 

Header_Dolemo  

Åmli - Eppeland

Løype på 20 km tur/retur som er en av Åmli sine 13 toppturer. Kjøres opp av Dølemo IL når det er føre til det. Etter 5 km finnes en gapahuk for rast (Blåhuken). 

   

Åmli - Hillestad

Flere oppkjørte skiløyper i tilknytning til hyttefelt. Varierende lengder (2, 6, 6 og 10 km).

 

header_Facebook1  

Ekstra informasjon